söndag 9 mars 2008

Fredagsfisk


I fredags var det dags för en fisklåda från Årstiderna. Långa var veckans fisk. Min syster och hennes söner skulle komma och hälsa på. Efter att ha letat recept på nätet blev jag lite bekymrad. Långa verkar inte vara en särskilt omtyckt fisk.

Nu blev middagen ändå god. Fisken smakade utmärkt. Jag gjode två smakrika rätter, en spännande fisksoppa efter tips från Lisa och en annan favoriträtt med fisk, fetaost och svartrot.

Till och med systersönerna verkade gilla maten.

Långafilé med fetaost och svartrot
1 paket svartrötter
Olivolja
400 g långafilé
1/3 paket fetaost, finhackad
Fryst provencalsk örtkrydda eller färska kryddor
2 hackade sharlottenlök
10 halverade cocktailtomater
Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten. Skär i bitar som är några centimeter långa. Lägg svartrötterna i en ungsform. Salta, peppra och blanda ner ett par matskedar olivolja. Baka i ugn, 180 grader ca 20 minuter eller tills svartrötterna börjar bli lite mjuka. Lägg fisken på svartrötterna, salta, peppra och strössla på örtkryddor. Blanda fetahacket med lite olivolja och lägg på fisken. Överst läggs tomathalvorna och så ställs det hela i ugnen, tills fisken är precis färdig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter kalasgott! Långa kan behöva lite tuffa smaker att tampas med.