torsdag 18 februari 2016

Enkel och god lunch från Bon Appetit


Idag jobbade jag hemma på förmiddagen i väntan på en leverans.

Till lunch föll jag för ett väldigt enkelt recept från "Bon Appetit". Stekta kikärtor med örter, kål och stekt ägg blev verkligen toppengott. Väldigt snabblagad och nyttig rätt dessutom. Jag är inne i en riktig ägg-period nu. Stekta ägg, kokta ägg, förlorade ägg, omelett, you name it...


Stekta kikärtor med örter, kål och stekt ägg, 1 pers

1 burk kikärtor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
hackade örter, t ex persilja, basilika, koriander
ett par blad palmkål, strimlade  alt ca 10 halverade brysselkålar eller "flower sprouts"
1 ägg

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Riv i vitlöksklyftorna. Tillsätt kikärtorna. Stek på låg värme ca 15 minuter. Salta och peppra, blanda med färska örter.

Stek kålen, tillsätt lite vatten och brässera tills kålen är lagom mjuk. Salta och peppra.

Stek ägget "sunny side up".

Ät och njut!


Inga kommentarer: