onsdag 5 oktober 2016

Snabb och god lättlunch


Igår blev det ännu en enkel lunch hemmavid. Gott med nylagat! Jag hade egenodlade små söta tomater i olika färger, Väddöskinka i tunna skivor och ett stort byägg i kylen. Dessutom var balkong och fönsterkarmar fulla med örter. Perfekta ingredienser till en kalorisnål omelett inspirerad från 5:2-kokboken. Mycket smart idé att blanda örthacket i omelettsmeten! Originalreceptet innehöll 278 kcal per portion, men min variant borde innehålla ca 220 kcal.


Örtomelett med tomat och skinka, 1 port

1 tsk rapsolja
1 liten schalottenlök, finhackad
1 stort ägg, lätt vispat
1 msk hackade färska örter, t ex persilja, basilika, timjan
10 cocktailtomater, halverade
2 tunna skivor rökt skinka, strimlade
salt och svartpeppar

Blanda de hackade örterna med ägget. Salta och peppra.

Hetta upp oljan i en panna. Stek löken långsamt några minuter tills den blir mjuk.

Häll i äggblandningen. Strö på tomathalvorna. Rör försiktigt med en gummislickepott tills ägget nästan stelnat.

Fördela skinkan och vik omeletten över den.

Inga kommentarer: